Controale privind legalitatea transportului de material lemnos

de Stiri Buzau Media

În ziua de 12 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice şi poliștii Secţiei de poliţie rurală Beceni, împreună cu personal silvic, au efectuat un control pe linia legalităţii transporturilor de materiale lemnoase în zonele tranzitate de DN 10 şi DJ203K. Polițiștii au depistat pe raza comunei Cernătești un localnic ce transporta material lemnos fără a deţine documente legale.

Și poliţiştii Postului de poliţie comunal Chiojdu au efectuat un control pe linie de silvicultură pe raza comunei Chiojdu au acţionat pentru controlul şi verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind transportul de material lemnos.

Astfel au fost opriţi în comuna Chiojdu pentru control doi bărbaţi de 31 şi 20 de ani din judeţul Prahova, care transportau cu atelaje hipo material lemnos.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi transportau materialul lemnos fără a deţine aviz de însoţire.

Contravenienţii au fost sancţionaţi conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Poliţiştii au confiscat în urma activităţilor aproximativ 4 mc de material lemnos lemn de foc din specia fag şi cherestea plop, cantitatea fiind predată reprezentanților silvici.

Știri despre: , , ,