Abateri în trafic / Poliţiştii au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice

de Stiri Buzau Media

În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 40.000 de lei.

38 dintre abateri au fost comise de şoferii care nu au respectat limitele legale de viteză, alți 27 de conducătorii auto care nu au utilizat centura de siguranţă, totodată fiind aplicate sancţiuni contravenţionale şoferilor care au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice sau care au oprit şi staţionat în locuri ce au afectat fluenţa traficului.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi alți 34 de participanţi la trafic care nu au ţinut cont de importanţa respectării regulilor de circulaţie.

Pentru abaterile constatate în trafic polițiștii au reţinut 7 permise  de conducere pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului public, dar și pentru nerespectarea limitelor de viteza.

Tot ieri polițiștii au scos din trafic doi buzoieni care circulau cu autoturismul pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În cazul acestorau, aparatul etilotest a indicat valori de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat și, în consecință, s-au ales cu dosare penale. Totodată, le-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Unui al treilea șofer i-a fost întocmit dosar penal pentru că a pus în circulație pe drumurile publice  un autoturism neînmatriculat.

 

RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE

Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Circulaţi cu viteză moderată!

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

Știri despre: , , ,