Cum prepari cea mai bună CIORBĂ DE MIEL pentru masa de Paște

de Stiri Buzau Media

ciorba-de-miel-230x300Ciorba de miel este nelipsită de pe masa de Paște. Încearcă această rețetă simplă și rapid de preparat. Gustul acestei ciorbe este excepțional! Dacă mănânci picant se recomandă să pui alături și un ardei iute.

INGREDIENTE

  • 600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât)
  • 1 legatura ceapă verde
  • 100 g morcovi
  • 100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină
  • 1 ţelină potrivit de mare
  • 50 g unt
  • 500 ml borş
  • 200 ml smântână
  • 1 gălbenuş
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 1 legatura leuştean verde

PREPARARE

  1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
  2. Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc într-o tigaie cu unt şi se adaugă imediat la supă. Se lasă să fiarbă în continuare aproximativ o oră, până când se înmoaie carnea şi toate legumele. Se scoate carnea fiartă din supă, se curăţă de oase, se taie cubuleţe şi se pune din nou la supă.
  3. Se adaugă borşul fiert separat cu câteva fire de leuştean, se lasă să dea în clocot, se spumează şi se drege cu gălbenuş şi smântână. Se aromează cu pătrunjel şi leuştean verde tocate mărunt.

Sursa – retete.unica.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns