Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO până pe 22 noiembrie

de Stiri Buzau Media
Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO până pe 22 noiembrie

Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO până pe 22 noiembrieAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 9 – 22 noiembrie 2015, care vizează toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană.

Conform estimării publicate de ANM, debutul intervalului analizat va fi caracterizat de o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

În a doua parte a intervalului, valorile termice vor scădea şi se vor menţine în jurul mediilor climatologice specifice până la sfârşitul perioadei de referinţă.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

ESTIMAREA ANM PENTRU INTERVALUL 9 – 22 NOIEMBRIE

MOLDOVA

Până la sfârşitul primei săptămâni, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an, media temperaturilor maxime urmând a fi de 14…17 grade, iar a minimelor de 5…9 grade. Ulterior, vremea se va răci, însă temperaturile estimate nu vor coborî sub cele climatologic specifice perioadei, cu medii regionale de 8…12 grade ziua şi 2…4 grade noaptea.

Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi mai mare în jurul datei de 10 noiembrie şi în perioada 17-18 noiembrie.

MUNTENIA

Prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru perioada aceasta din an, cu valori maxime de 16…19 grade şi minime de 6…9 grade, mediat pe regiune, fiind de aşteptat -în după-amiaza de 11 noiembrie- chiar şi valori de peste 20 de grade. Începând cu 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar vor oscila în jurul mediilor climatologice, respectiv 10…14 grade ziua şi 2…5 grade noaptea.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă pe tot parcursul intervalului de referinţă.

LA MUNTE

Vremea mult mai caldă decât ar fi normal în luna noiembrie se va menţine pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale maximelor termice de 7…11 grade şi ale minimelor de 2…3 grade. După data de 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar în general vor oscila în jurul celor obişnuite ale perioadei. Astfel se vor înregistra valori de 3…6 grade ziua, iar noaptea vor predomina temperaturile negative.

Se vor semnala ploi locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte în cea de-a doua săptămână, în special în jurul datei de 17 noiembrie.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns