De la 1 ianuarie, prețuri noi la apă și canalizare!

de Stiri Buzau Media

De anul viitor, buzoienii vor plăti facturi mai mari la apă și canalizare. Scumpirile propuse de Compania de Apă fac parte din strategia de extindere și modernizare rețelei de apă din județ, în valoare de peste 350 de milioane de lei, printr-un proiect european. Astfel, până în 2025, prețurile trebuie ajustate anual.

Pentru anul 2023 propunerile de majorare a prețurilor sunt de 9,00%, pentru apa potabilă și de 0,50%, pentru canalizare-epurare. Noile prețuri și tarife vor cuprinde și indicele de inflație din anul 2022 comunicat de Institutul Național de Statistică. TVA-ul aplicabil este cel în vigoare, de 9% la apa potabilă și canalizare și de 19% la servicii conexe.

Dacă majorările vor fi aplicate, pentru un metru cub de apă buzoienii vor plăti 7,69 de lei, iar pentru canalizare-epurare, 5,63 lei/metrul cub. Noile tarife vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, după ce vor fi aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare și de consiliile locale, unde operează Compania de Apă.