Denis Toader, fratele consilierului municipal PSD, Florin Toader, trimis în judecată pentru tentativă de omor

de Stiri Buzau Media

denis-toaderAdministratorul firmei de internet NanoNet, Denis Toader, fratele consilierului municipal PSD Florin Toader, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce în luna ianuarie a lovit intenționat cu mașina, din spate, un angajat Electrica. Denis Toader se află, în prezent, în arest la domiciliu, judecătorii prelungind vineri măsura preventivă.

Pe 28 ianuarie, Toader a mers la Gherăseni, după ce a aflat că echipa de interveție a furnizorului de electricitate efectuează o lucrare și degajează reţeaua stradală. Scos din sărite că muncitorii ar fi umblat și la cablurile de internet ale firmei sale, despre care se spune că ar fi fost montate ilegal pe stâlpii de electricitate,Toader l-ar fi lovit cu maşina pe unul dintre muncitori. Cel puțin așa acuză angajații, care spun că Toader a dat cu mașina intenționat peste muncitorul care era lângă un stâlp.

La rândul său, Denis Toader i-a acuzat pe angajații Electrica de furt și spune că lucrarea lor nu era autorizată. În ceea ce privește accidentul, acesta a spus că nu a fost unul intenționat, ci s-a produs din cauza carosabilului umed. Varianta procurorilor a fost alta.

Din cercetările efectuate și probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul, administrator al firmei S.C. NANONET S.R.L., în ziua de 28.01.2016, în urma unor discuții contradictorii cu reprezentanți ai A.I.S.E. Buzău, privind demontarea cablurilor și amplificatorilor societății sus-ami­ntite, care erau montate pe stâlpii de electricitate, după ce inițial a încercat să îi împiedice pe angajații ELECTRICA să ducă la bun sfârșit activitatea de demontare, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, deplasându-se pe raza comunei Gherăseni, județul Buzău, a lovit-o intenționat pe persoana vătămată A.D. din spate. Ulterior, inculpatul a coborât de la volan, i-a aplicat persoanei vătămate un pumn în zona ­ochiu­lui drept, după care a încercat să agreseze și alte două persoane – martori în cauză, cerându-le imperativ să nu mai continue operațiunea. Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău, a fost examinată de medicul legist, care a concluzionat că prezintă leziuni, care necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale. Inculpatul T.D.D. a fost reținut pentru 24 de ore. Având în vedere că probatoriul administrat în cauză atestă intenția inculpatului de a accidenta persoana vătămată, implicit de a-i suprima viața, fapta fiind încadrată ca tentativă de omor, cu impact în rândul comunității locale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a formulat propunerea de a se lua măsura arestării preventive față de autorul faptei, dosarul fiind înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Buzău – se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă tribunalul Buzău. Denis Toader se află, în prezent, în arest la domiciliu, judecătorii prelungind vineri măsura preventivă.

Denis Toader este proprietarul firmei NanoNet şi fratele consilierului local PSD Florin Toader. Acesta din urmă a fost, vara trecută, implicat, de asemenea, într-un scandal care s-a produs în Drăgaică, fiind acuzat de mai multe tinere că le-a hărţuit sexual. Acum, el este cercetat în două dosare penale deschise de polițiști.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns