Drumul județean care leagă staţiunea Sărata-Monteoru de localitatea Leiculeşti, deschis circulaţiei publice

de Stiri Buzau Media

drum-leiculestiDrumul județean care  leagă staţiunea Sărata-Monteoru de localitatea Leiculeşti a fost deschis circulaţiei publice. Drumul a fost reabilitat în întregime şi are balustrade de protecţie pe ambele laterale, acolo unde prezenţa acestora era absolut necesară.

Lucrarea de reabilitare a fost executată în etape şi a durat câţiva ani.

Drumul are o lungime de aproximativ 20 de kilometri şi poate fi considerat un adevărat traseu turistic auto.

Astfel, de acum se poate ajunge mai ușor în localitatea Leiculeşti şi de acolo mai departe, la mănăstirea Ciolanu şi pe Valea Buzăului.

Construcția drumului a început în 2012, după ce a fost inclus pe lista finanțărilor acordate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului la intervenția și insistențele deputatului PDL de Buzău Cezar Preda. Noua șosea, amenajată în mare parte prin pădure este, de fapt, o scurtătură care va tăia din ­iti­nerariul turiștilor o buclă de vreo 15 kilometri din Drumul Vinului. Consiliul Județean avea programat pentru 2010 debutul lucrărilor de modernizare a drumului care pornește din stațiunea Monteoru, străpunge o zonă forestieră întinsă și ajunge în comuna Tisău, unde face joncțiunea cu Drumul Vinului. Din cauza unor neînțelegeri între primii doi clasați după licitația de atribuire a lucrării, au apărut întârzieri pentru care Consiliul Județean a și fost avertizat de Ministerul Dezvoltării Regionale, cofinanțatorul proiectului. Acesta a somat că retrage prima tranșă de bani, în valoare de 1,35 milioane de lei, acordată pentru începerea lucrărilor, dacă nu se urgentează soluționarea contes­tațiilor. Câștigătorul licitației a avut de realizat un drum nou, pe un traseu nou.Traseul are o lungime de 14,2 kilometri și se suprapune cu două tronsoane de drum județean și cu aproape zece kilometri de drum forestier. Acesta va scurta ­iti­nerariul turiștilor înscriși pe Drumul Vinului cu aproape 15 kilometri, fiind eliminată o buclă, prin Vernești.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns