Evaziune fiscală de 3,5 miliarde lei cu facturi false

de Stiri Buzau Media

evaziuneÎn urma analizării materialului probator administrat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o prahoveancă de 54 de ani, administrator al unei societăţi ce are ca principal obiect de activitate „construcții civile și industriale”, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cea în cauză este bănuită că, în perioada 2012 – 2014, a înregistrat în contabilitate facturi emise de societăţi comerciale tip fantomă din Bucureşti și Prahova, reprezentând aprovizionări cu materiale de construcții în valoare totală de 353.662 lei, operaţiuni comerciale care în realitate nu au avut loc, în baza cărora a diminuat masa impozabilă şi s-a sustras de la plata impozitului pe profit şi T.V.A. datorate bugetului consolidat al statului în sumă de 110.211 lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns