Exercițiu de alarmare-intervenție în caz de cutremur, la Rm. Sărat

de Stiri Buzau Media

sireneAstăzi, de la 11:30, va avea loc la Rm. Sărat, în cartierul Costieni, un exercițiu de alarmare și intervenție în caz de cutremur, menit să verifice capacitatea autorităților locale de a avertiza populația și de a interveni în cazul producerii unui seism devastator.

La exerciţiul ,,Acţiunile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, centrului operativ, serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă, operatorilor economici şi instituţiilor publice din municipiul RÂMNICU SĂRAT pentru înştiinţarea, avertizarea şi alarmarea populaţiei, precum şi acţiunea întreprinsă în scopul limitării şi înlăturării urmărilor produse de CUTREMUR, în cooperare cu forţe de protecţie ale Sistemului de securitate şi apărare naţională” vor participa forţe şi mijloace din Primăria Municipiului Rm. Sărat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, Inspectoratul Judeţean de Poliție Buzău, S.A.J Rm Sărat, Poliţia Comunitară Rm. Sărat, echipe specializate din cadrul societăţilor comerciale ce asigură infrastructura (apă, gaze, comunicaţii), anunță ISU Buzău.

Pe timpul exerciţiului se urmăreşte:

  1. Antrenarea şi verificarea personalului Comitetului local pentru situaţii de urgenţă al municipiului Rm. Sărat pentru analiza şi luarea deciziilor care se impun pentru avertizare şi alarmare publică, intervenţia pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor produse de o situaţie de urgenţă dată (cutremur) şi evacuarea persoanelor sinistrate.
  2. Verificarea funcţionării echipamentului de înştiinţare alarmare aflat în dotarea localităţii.
  3. Antrenarea personalului Centrului Operativ al municipiului Rm. Sarat pentru recepţionarea informaţiilor venite de la instituţii şi populaţie, informarea oportună a factorilor de decizie de pe plan local, transmiterea mesajelor de avertizare către populaţie, întocmirea şi transmiterea rapoartelor operative conform modelelor existente.
  4. Verificarea modului de cooperare al tuturor structurilor cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din municipiul Rm. Sărat, pentru rezolvarea situaţiei create de producerea unei situaţii de urgenţă (cutremur).
  5. Cunoaşterea de către populaţie a semnificaţiei semnalelor de alarmare şi a regulilor de comportare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă (cutremur).
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns