Fostul colonel SPP Gheorghe Truţulescu, omul cheie din dosarul “Țigareta 2”, s-a retras la Săhăteni

de Stiri Buzau Media

received_967065493346513Celebrul caz de contrabandă “Ţigareta 2” a avut în centru un personaj-cheie, pe fostul colonel SPP Gheorghe Truţulescu. Dispărut din viaţă publică după ce a fost închis cinci ani, “Truti” este acum pensionar şi se ocupă de grădinărit şi câini. S-a spus despre el că a murit, însă Cristian Sabbagh l-a găsit la casa lui din județul Buzău, un superb conac din Sahateni.

Fostul colonel SPP Gheorghe Truţulescu, care a condus şi Unitatea de Cercetare şi Diversiune Buzău, a fost, câteva zile din 1998, cel mai vânat om din România. Personaj-cheie al celebrului caz de contrabandă cu ţigări care a avut loc pe Aeroportul Militar Otopeni şi unul dintre cele mai enigmatice personaje postdecembriste, “Truti”, aşa cum a fost numit după arestarea din 1998, a dispărut de ani buni din peisaj. Acum locuieşte cu familia sa într-un conac superb la Săhăteni, se ocupă cu grădinăritul şi se reface în urma unei boli.
Condamnat la şapte ani de închisoare Gheorghe Truţulescu a fost condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul “Ţigareta 2”, pentru introducerea ilegală cu avionul în România a peste 4.000 de baxuri de ţigări de contrabandă. A fost arestat în 1998 într-un apartament din Arad, însă timp de câteva zile a fost cel mai căutat om din România. A fost adus sub escortă la Bucureşti pentru audieri la Parchet, după care a fost judecat şi condamnat. Fostul colonel SPP a fost eliberat condiţionat din închisoare în 2003, după ce şi-a ispăşit pedeapsa pentru implicarea să în contrabandă cu ţigări de pe Aeroportul Militar Otopeni.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns