Fostul subprefect Vasile Alecu, luat în cătare de președintele CJ, Emanoil Neagu care a cerut audit la Domenii Prest Serv

de Stiri Buzau Media

vasilealecuDomenii Prest Serv, societatea înființată de Consiliul Județean pe timpul mandatului lui Cristi Bîgiu, are zilele numărate. Cel puțin așa dă de înțeles actuala conducere a CJ, care a cerut un audit la Domenii Prest Serv care să stabilească eficiența acestei firmei. Atât preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu, care acuză conducerea societății de lipsă de comunicare, cât și consilierii judeţeni şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la activitatea societăţii, îndeosebi cei din opoziție care au arătat încă de la înființarea societății neîncredere în necesitatea ei. Iar acum, ineficiența se confirmă. Societatea a obținut anul trecut venituri din exploatare de 1,15 milioane lei, în timp ce cheltuielile au fost de 1,13 milioane lei. La final de an 2015 a rezultat un profit de 14.337 lei. Însă firma are datorii curente de 140.735 lei, din care 126.624 lei reprezintă datorii pe termen scurt, potrivit unei informări a directorului Domenii Prest Serv, fostul subprefect Vasile Alecu, către Consiliul Județean. Firma urma să se ocupe de întreținerea drumurilor județene şi chiar de deszăpezire. A ajuns însă să facă consultanță pentru proiecte de accesare a fondurilor europene și să recicleze deșeuri din construcții și demolări la stația de la Vernești, și nici această activitate nu s-a putut desfășura eficient, fiind înregistrată anul trecut o pierdere din exploatare de 132.800 lei.
În urma rezultatelor nemulțumitoare înregistrate de firmă de la înființare, conducerea Consiliului Județean Buzău vrea să știe acum dacă este necesară schimbarea conducerii societății Domenii Prest Serv.

Societatea s-a înfiinţat în luna aprilie 2014 şi ar fi trebuit să fie un fel de administrator al patrimoniului judeţului.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns