Funcționarii de la Direcția Economică, implicați în afaceri necurate, riscă să fie dați afară

de Stiri Buzau Media
Funcționarii de la Direcția Economică, implicați în afaceri necurate, riscă să fie dați afară

Funcționarii de la Direcția Economică, implicați în afaceri necurate, riscă să fie dați afarăFuncționarii de la Direcția Economică a Primăriei Buzău, anchetați de Poliție și DIICOT pentru fraudă informatică dar și pentru alte grave infracțiuni, vor răspune în fața legii pentru faptele lor dar vor trebui să dea explicații și la serviciu. Mai exact, dacă li se va dovedi vinovăția, ei vor fi dați afară, a anunțat primarul Constantin Boșcodeală.

Nu am aflat angajații implicați în anchetă, , nu am alte informații, aștept rezultatele anchetei.Din punct de vedere administrativ, dacă au făcut o faptă contrar legii se vor lua măsurile prevăzute în codul pe care îl avem la municipalitate. Dacă e faptă gravă se va desface contractul de muncă, dar asta e doar o măsură administrativă – a declarat Constantin Boșcodeală.

Potrivit Poliției și DIICOT, mai mulţi funcţionari publici de la Direcția Economică ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi obţinut ilicit bani din neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese- verbale de contravenţie, în vederea eludării plăţii acestora ori nu ar fi luat măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii la bugetul de stat.

De asemenea, cei în cauză ar fi introdus date false în sistemul informatic, respectiv menţiuni nereale cu privire la plata datoriilor sau amenzilor contravenţionale ale unor persoane sau ar fi distrus documentele de constatare a acestor contravenţii.

Totodată, nu ar fi fost luate măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii sau ar fi fost emise, cu mare întârziere, titlurile de executare silită.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns