Buzoienii cu mașini electrice, favorizați în parcările din oraș!

de Stiri Buzau Media

Buzoienii care dețin mașini electrice sau hybrid sunt favorizați la închirierea locurilor de parcare rezidențiale, dar și la staționarea în parcările publice din oraș. Cel puțin asta reiese din noul Regulament de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe domeniul public al municipiului, lansat déjà în dezbatere publică de către Primăria Buzău.

Autoritățile buzoiene și-au propus să încurajeze achiziția autoturismelor nepoluante, iar prin noul regulament acordă noi avantaje autoturismelor electrice și hybrid. În primul rând, acest tip de autovehicule beneficiază de gratuitate în parcările rezidențiale. De asemenea, autoturismele electrice și hybrid vor beneficia de o atribuire preferențială a locurilor de parcare rezidențiale, înainte ca în proces să intre autovehiculele normale.

Nu în utimul rând, mașinile electrice sunt scutite de impozit și au gratuitate și în parcările cu plată din muncipiu. Anul trecut, în muncipiul Buzău erau amenajate aproape 1.100 de locuri de parcare publice cu taxă progresivă și alte 388 de parcări publice cu taxă fixă.