Obeliscul din Crâng, în plină restaurare!

de Stiri Buzau Media

Continuă lucrările de reabilitare a Obeliscului, din Parcul Crâng. Deocamdată, lucrările se concentrează în zona superioară a monumentului, unde este montat și un paratrăznet.

Restaurarea va continua, în zilele următoare, la baza Obeliscului, în zona de basoreliefuri, unde sunt prevăzute și cele mai ample și delicate lucrări. Reprezentanții firmei specializate în restaurarea lucrărilor de artă, care a fost angajată de Primărie, apreciază că și această zonă a monumentului ar putea fi gata în 2-3 luni. Astfel, este de așteptat ca lucările de reabilitare să fie încheiate pe la mijlocul verii.

Obeliscul din Crâng este opera sculptorului buzoian Gheorghe Coman și a fost inaugurat în anul 1976, pentru a marca împlinirea a 1.600 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Monumentul este realizat din travertin, este montat pe o fundație adâncă de 14 metri și are o înălțime de peste 26 de metri.

Restaurarea Obeliscului a fost prevăzută în bugetul pe acest an al Primăriei Buzău, lucrările fiind atribuite, pentru 490.000 de lei, firmei care a reabilitat, anul trecut, și cele trei statui din Parcul Crâng.