Se toarnă fundația construcțiilor din cimitirul municipal al Buzăului!

de Stiri Buzau Media

Se pun fundațiile clădirilor din viitorul cimitir municipal din Buzău, construit între cartierul Micro XIV și Șoseaua Nordului. Cimitirul din cartierul Micro XIV va avea o capelă, o clădire administrativă, clopotniță, dar și grupuri sanitare. Ulterior, la limita cu ultimele blocuri din Micro XIV se va amenaja un părculeț cu alei și chiar un lac, care va colecta apa de ploaie pentru irigarea spațiilor verzi.

Potrivit proiectului, suprafața construită a cimitirului de la marginea orașului va însuma 934 de metri pătrați, pe restul terenului urmând a fi amenajate peste 3.800 de locuri de veci. De asemenea, în apropierea cimitirului vor fi amenajate peste 100 de locuri de parcare.

Reprezentanții firmei de construcții care lucrează la cimitirul municipal spun că obiectivul ar putea fi finalizat chiar în acest an, cu condiția ca Primăria Buzău să deconteze lucrările la timp.

În prezent, în muncipiul Buzău există, patru cimitire, toate administrate de societatea Urbis Serv. Este vorba despre cimitirele Dumbrava, Eroilor, Cimitirul Sfântul Gheorghe şi cel de la Fabrica de Bere. De-a lungul anilor, acestea au fost ocupate în totalitate, iar construirea unui nou cimitir de mare capacitate era imperios necesară.