Înterceptările SRI din dosarul “mită la ministrul de Interne” pentru 15 hectare de teren în Buzău rămân valabile

de Stiri Buzau Media

testimonial01Fostul ministru de Interne Cristian David, a cerut, vineri, Instanței Supreme, să ignore interceptările SRI din dosarul său şi declaraţiile martorilor legate de acestea.

Avocaţii lui au arătat că dacă vor fi excluse din dosar şi declaraţiile de martor care se leagă de aceste interceptări, ar mai rămâne doar două denunţuri şi o serie de acte nesemnificative.

Însă, magistraţii din completul care judecă dosarul lui David au respins ieri cererea ca inadmisibilă, privind înlăturarea “tuturor probelor, mijloacelor de probă, înregistrărilor ambientale şi interceptărilor telefonice care au fost obţinute cu participarea altor organe decât cele enumerate la art.55 Cod procedură penală”.

În iulie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Internelor Cristian David – pentru luare de mită, pe Marian Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău la data comiterii faptei – pentru spălarea banilor, pe Valeriu Roger Niţescu, fostul şef de cabinet al lui David – pentru trafic de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la luare de mită, şi pe afaceristul buzoian Gheorghe Doloiu – pentru spălare de bani.

Procurorii îl acuză pe David că ar fi primit 500.000 de euro mită ca să intervină la prefect, astfel încât un teren de 15 hectare din municipiu să fie retrocedat.
În anul 2008, pe vremea când era ministru, David ar fi cerut şi primit printr-un intermediar 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul județului Buzău, Cristinel Bîgiu, astfel încât să fie retrocedat mai repede un teren de 15 hectare.
Fostul ministru ar fi primit mita pentru intervenția pe lângă prefectul Buzăului, în numerar și prin intermediul directorului său de cabinet de la acea vreme. Pentru a masca şpaga, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare – cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive.

Cristian David a fost denunţat în 2014, iar DNA a cerut, în 10 noiembrie 2014, aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor, pentru luare de mită.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns