Marian Mărgărit de la Boldu, un primar longeviv

de Stiri Buzau Media

13115517_964273956959000_488880519_nÎn România sunt primari care de-o viață se află în fruntea administrațiilor locale şi care şi-au depus deja candidatura pentru noi mandate începând cu scrutinul din 5 iunie. Unul dintre ei se află în județul Buzău. Marian Mărgărit este primar la Boldu de 26 de ani și vrea și mandatul următor, pentru care s-a înscris în cursa electorală tot din partea PSD.

Născut şi crescut la Boldu, Mărgărit e profesor la bază şi spune că a ajuns în fruntea localităţii în primăvara lui 1990, „în vâltoarea aceea în care nu se mai recunoşteau fraţii pentru pământ, în care libertatea de expresie era interpretată într-un mod agresiv, de multe ori”, din inerţia „vârtejului colectiv”, spune într-o declarație dată jurnaliștilor de la gândul.info. În loc de primar, ar fi fost doar dascăl, spune edilul care, pe lângă această vocaţie se prezintă ca „fiu al satului” şi mare iubitor de cultură populară: scrie literatură, cântă la cinci instrumente, ba chiar compune muzică şi versuri pentru unele dintre piesele lui Fuego.

Dacă n-aş fi fost primar, doar profesor aş fi fost. E atâta dragoste şi atâta pasiune în meseria asta pe care n-am apucat decât zece ani s-o fac. Dar copiii şi acum mă îmbrăţişează când intru în şcoală, şi cei mici, şi cei mari – spune edilul.

În aproape 30 de ani de mandat, Marian Mărgărit a înşirat o grămadă de realizări, a asfaltat toată comuna – „Deci vă mutaţi la noi!”, se mândreşte edilul care a avut, totuşi, şi câteva supărări. În principal cu schimbarea puterii care nu l-ar fi lăsat să facă tot ce avea planificat. „N-are culoare politică nici asfaltul, nici gazele, nici apa, şi nici nu tuşim politic, dacă vreţi”, explică primarul, care e hotărât să ia principiile social-democraţiei cu el în mormânt. „Social-democrat şi după ce mor un pic, doamnă. Deci şi atunci rămân social-democrat, nu îmi schimb consoanele, nu mă fardez niciodată, sunt un om de stânga, aşa rămân”, încheie, mândru, Mărgărit.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns