Rezultate de excepție ale elevilor buzoieni la Olimpiadele Naţionale la Matematică şi la Fizică

de Stiri Buzau Media

13090466_964298313623231_2037478430_nRezultate de excepție ale elevilor care s-au pregătit pentru Olimpiadele Naţionale la Matematică şi la Fizică în centrele de performanţă Hai la Olimpiada! din Buzău, concretizate în câștigarea unei medalii de aur, a două de argint şi cinci de bronz. La Olimpiada Naţională de Matematică, Andreea Nica (clasa a X-a) a obţinut medalia de argint, în timp ce Cătălin Dumitru (clasa a IX-a) a câştigat medalia de bronz. La Olimpiada Naţională de Fizică, Cristian Ardeleanu (clasa a VI-a) a reuşit performanţă să câştige medalia de aur, iar Andrei Ştefan Mărunţiş (clasa a VII-a) a obţinut medalia de argint. Ambii elevi au primit, totodată, şi câte o menţiune din partea Ministerului Educaţiei. Elevii care s-au pregătit pentru Olimpiada Naţională la Fizică în centrele de performanţă Hai la Olimpiada! din Buzău au mai câştigat şi patru medalii de bronz.

Medaliile au fost obţinute de Mihai Vasile (clasa VIII-a), Otilia Elena Moise (clasa a IX-a), Mihaela Mihaiu (clasa a X-a) şi de Carmen Mocanu (clasa a X-a). Pentru rezultatele deosebite obţinute la faza naţională a Olimpiadei de Fizică, Mircea Bejan (clasa a XI-a), Vasile Cristian Bourceanu (clasa a XI-a), Gabriel Răzvan Iordache (clasa a VI-a) şi Eduard Florin Burlacu (clasa a VII-a) au primit câte o menţiune de onoare din partea Societăţii Române de Fizică (SRF). Hai la Olimpiada! este un program iniţiat de Fundaţia eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susţinuţi elevii şi profesorii care îi pregătesc să facă performanţă la Matematică, Informatică şi Fizică.

Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanţă şi cele mai importante concursuri pentru elevi. În prezent, funcţionează paisprezece centre de performanţă Hai la Olimpiada!, în şapte judeţe din ţară. În anul şcolar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanţă din Bucureşti, Constanţa, Buzău, Iaşi, Braşov, Cluj şi Timişoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns