Nici trei luni până la startul campaniei electorale pentru alegerile locale

de Stiri Buzau Media

alegeri-localeAlegerile locale vor avea loc în data de 5 iunie, a decis Executivul, care a aprobat în şedinţa de miercuri 6 hotărâri de Guvern care vizează organizarea şi desfăşurarea acestui scrutin. Potrivit calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale, pus în dezbatere de Autoritatea Electorală Permanentă – AEP, startul campaniei electorale ar urma să fie dat în data de 6 mai 2016, iar o zi mai târziu, pe 7 mai, ar urma să se stabilească prin tragere la sorţi numărul de ordine de pe buletinele de vot.

Comunicarea către toate birourile electorale de circumscripţie a listei cuprinzând denumirile şi semnele electorale ale partidelor politice, ale alianţelor politice, ale alianţelor electorale, precum şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, legal constituite, care au dreptul să participe la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale trebuie să fie făcută cel târziu în data de 12 aprilie 2016. Cu 30 de zile înaintea datei votării – cel târziu în ziua de 6 mai 2016 – vor trebui aduse la cunoştinţă publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora.Cetăţenii vor putea merge la vot pentru a-şi desemna aleşii locali în data de 5 iunie 2016, în intervalul 7:00-21:00.

Cu toate acestea, la Buzău, partidele politice mari încă nu s-au decis pe mâna cui merg la localele din acest an. În timp ce PSD așteaptă sentința definitivă în cazul primarului Constantin Boșcodeală, PNL încă face sondaje interne. Doar PMP și-a anunțat ieri candidatul pentru Primăria municipiului Buzău, în persoana fostului comandant al IPJ Buzău, Ion Marin.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns