Noua maternitate își primește, de joi, pacienții

de Stiri Buzau Media

received_974510242602038Primele internări în noua maternitate de pe strada Victoriei se vor face începând de joi, 19 mai 2016. Din această cauză, pe raza municipiului Buzău vor fi instituite restricții de circulație, cu ocazia relocării pacienților și a infrastructurii necesare activității medicale din fostul imobil al Maternității de pe Bulevardul Gării, în imobilul din strada Victoriei.

Astfel, începând cu ora 10.00 va fi deviată circulația autovehiculelor de la intersecția Bulevardului Gării cu strada Plevnei până la intersecția străzii Tudor Vladimirescu cu strada Războieni, de la intersecția străzii Victoriei cu strada Plevnei până la intersecția străzii Victoriei cu strada Bistriței și până la intersecția străzii Sculpturii cu strada Aurorei.
Deschiderea noii unități era programată pentru 22 aprilie 2016, însă a fost necesară remedierea unor disfuncționalități. Noua maternitate este dotată în totalitate cu aparatură nouă, urmând ca dotarea vechii maternități să fie transferată Spitalului Județean sau Spitalului de la Pîrscov. Maternitatea din Buzău se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi și are 165 de locuri. Costul total al construcției și al dotării depășește 15 milioane de euro. Condițiile puse la dispoziție viitoarelor mămici respectă cele mai înalte standarde ale medicinei actuale. Sălile de operaţie sunt dotate cu cele mai avansate tehnologii din domeniu, iar chirurgii vor putea face intervenţii prin teleconferință cu ajutorul altor specialiști din țară și din străinătate.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns