O linie telefonică gratuită a fost deschisă pentru consilierea şi sprijinirea vârstnicilor

de Stiri Buzau Media
O linie telefonică gratuită a fost deschisă pentru consilierea şi sprijinirea vârstnicilor

O linie telefonică gratuită a fost deschisă pentru consilierea şi sprijinirea vârstnicilor“Telefonul vârstnicului” poate fi apelat gratuit la 0800.460.001 de către orice persoană în vârstă care are nevoie de consiliere, sprijin practic sau emoţional sau care vrea să reclame abuzuri, apelurile fiind preluate de operatori specializaţi în asistenţă socială.

Linia telefonică “Telefonul Vârstnicului” a fost deschisă de Fundaţia Principesa Margareta a României în cadrul unui proiect desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România şi finanţat prin programul Mobile for Good cu suma de 68.500 de euro. Conform unui studiu realizat recent de GFK pentru Fundaţia Principesa Margareta a României, aproximativ 1.500.000 de vârstnici din România sunt astăzi afectaţi de singurătate.

Acelaşi studiu arată că situaţia financiară precară, problemele de sănătate, dependenţă de ceilalţi, sentimentul de inutilitate şi de singurătate, precum şi lipsa interlocutorilor, sunt cele cinci probleme principale cu care se confruntă vârstnicii din România. Telefonul Vârstnicului este o linie telefonică gratuită şi confidenţială, care răspunde nevoilor tuturor vârstnicilor din România, fie că vorbim de informare, consiliere sau sprijin practic şi emoţional – se arată în comunicatul citat.

Iniţiatorii precizează că la numărul de telefon 0800.460.001, persoanele vârstnice primesc sfaturi şi sunt îndrumate de operatorii specializaţi în asistenţă socială.

Numărul poate fi apelat de luni până vineri, între orele 08.00 şi 20.00.

Linia poate fi accesată şi de cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situaţie dificilă a unui bătrân. În zilele de weekend, voluntarii special pregătiţi ai Fundaţiei vor apela vârstnicii afectaţi de singurătate – se mai arată în comunicat.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns