Oprit în trafic de polițiști pentru că „a gonit” pe drumurile publice cu viteza de 202 km/h

de Stiri Buzau Media

În ziua de 16 martie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat acţiunile pentru combaterea indisciplinei în trafic.

Echipajele radar amplasate pe principalele artere de circulaţie ce tranzitează judeţul Buzău 3 dintre soferii care au apasat prea tare pedala de accelera’ie dintre aceștia fiind nevoiți să predea permisele pentru o perioadă de 90 de zile, după ce şi-au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate.

Cu cea mai mare viteză – 202 km/h – a fost înregistrat un autoturism de Vaslui  pe DN2 E85, în afara localităţii Costești, la volanul maşinii fiind identificat un bărbat de 36 de ani, din Vaslui.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au mai reţinut alte 10 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, neacordarea priorității de trecere pietonilor sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar şi pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

În cazul a trei buzoieni au fost întocmite dosare penale pentru că au pus în circulație pe drumurile publice autoturisme neînmatriculate.

În total, ieri au fost constatate şi sancţionate 75 de situaţii de încălcare a regulilor de circulaţie, reţinute 13 permise de conducere şi întocmite 3 dosare penale.

Atenție în trafic!

Poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor continua activităţile de sancţionare a situaţiilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier.

Totodată, poliţiştii recomandă participanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie, să adopte o conduită preventivă, pentru a nu fi implicaţi în accidente.

În mod deosebit, conducătorii auto trebuie să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiilede trafic, să nu se angajeze în depăşiri neregulamentare, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de celelalte autovehicule.

Știri despre: , ,