Percheziţii desfăşurate la persoane bănuite de distrugere prin incendiere

de Stiri Buzau Media

În ziua de 26 februarie a.c., poliţişti de investigaţii criminale, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului București la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Buzău.

Au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, tineri cu vârste cuprinse între 29 și 37 de ani, toți din municipiul București, aceştia fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Din cercetări a reieșit că în noaptea de 17/18 ianuarie a.c., bănuiții au incendiat folosind combustibil autoturismul părții vătămate – un tânăr de 33 de ani din Poșta Câlnău. Mașina era parcată în apropierea locuinței persoanei vătămate.

În urma investigațiilor polițiștilor a reieșit că tânărul păgubit ar fi avut o relație comercială în trecut cu unul dintre bănuiți, un bucureștean de 35 de ani, relație comercială care s-a soldat cu anumite nemulțumiri ce au generat o stare conflicuală între cei doi.

Prejudiciul a fost estimat la 100.000 de lei.

Faţă de cei patru bănuiți polițiștii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere și urmează să fie prezentaţi parchetului cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea dispunerii măsurilor preventive.

Știri despre: , ,