Pesta porcină se extinde în sudul județului

de Stiri Buzau Media

 

Este din nou alertă, în județul Buzău, din cauza pestei porcine! Cea mai gravă situație se înregistrează în localitatea Căldărăști, orașul Pogoanele, unde, în aproape două săptămâni, boala a ajuns în 36 de gospodării, fiind ucise peste 120 de animale.

Grav este că, de la depistarea primului focar și până acum, numărul exploatațiilor contaminate din județ aproape că s-a dublat, iar virusul a ajuns la alte gospodării din Pogoanele. Marea problemă este însă alta. Pesta porcină se poate extinde și în alte localități învecinate. În cadrul Colegiului Prefectural Buzău, directorul Direcției Sanitar Veterinare Buzău, Adonis Dragnea, a avertizat că virusul este o amenințare reală pentru platforma industrială de creștere a porcilor din Glodeanu Siliștea, unde sunt crescute aproape 85% din efectivele de porci din sistemul industrial de creștere și îngrășare din întreg județul.

În prezent, în județul Buzău sunt opt focare de pestă înregistrate, câte două la Căldărăști și Breaza și câte un focar la Padina, Largu, Rușețu și Săhăteni.

 

Știri despre: