Peste 15 milioane de euro pentru consolidarea celor mai șubrede blocuri din Buzău!

de Stiri Buzau Media

Reabilitarea a două din cele mai nesigure blocuri din municipiul Buzău și, probabil din țară, va costa peste 15 milioane de euro.

La blocul 41 din cartierul Micro XIV, unde se vor investi aproape 7 milioane de euro din fonduri europene pentru reabilitarea structurală și termică a clădirii. O sumă și mai mare, peste 8 milioane de euro, este pusă la dispoziție și pentru consolidarea și reabilitarea termică a blocului 17 din cartierul Micro V.

Recent, Primăria Buzău a atras aproape 80 de milioane de euro pentru reabilitarea a 30 de blocuri cu probleme structurale, în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Din acest punct de vedere, Buzăul este al doilea oraș pe țară, după București, la atragerea de fonduri europene.

Cele 30 de blocuri sunt din diferite zone ale orașului, cele mai multe figurând în zona Bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Unirii. Alte blocuri care mai figurează pe lista Primăriei sunt în zonele Crâng, Marghiloman, Independenței sau Constituției.