Premiu important pentru Consiliul Județean

de Stiri Buzau Media
Premiu important pentru Consiliul Județean

Premiu important pentru Consiliul JudețeanConsiliul Județean Buzău a fost premiat, la Gala Premiilor de Excelență în Administrație, pentru proiectul “Implementare soluții de e-guvernare la nivelul județului Buzău pentru eficientizarea serviciilor publice oferite către cetățeni”.

Proiectul premiat se află în curs de derulare, iar scopul acestuia este acela de a crea un ansamblu de componente hardware, software și de comunicații, destinat furnizării de servicii publice on-line către cetățeni, mediul de afaceri și administrație publică.

De asemenea, va fi eficientizată activitatea internă a administrației publice locale.

Proiectul, început în decembrie 2013, va fi finalizat la sfârșitul acestui an și este derulat la nivelul primăriilor Pogoanele, Năieni, Săhăteni, Smeeni, Breaza, Merei, Cochirleanca, Topliceni, Buda, Puiești, Râmnicu Sărat, Săgeata, Luciu, Scutelnici și Podgoria. Acesta este un proiect pilot, Consiliul Județean derulând, la acest moment, două astfel de proiecte.

Valoarea totală a proiectului este de 6,73 milioane de lei, contribuția Consiliului Județean fiind de 2%.

În urma implementării acestui proiect, cetățenii vor putea să își achite, online, taxele și impozitele către primării, să verifice, tot online, situația acestor creanțe, vor putea declara, de acasă, o serie de tranzacțiile de vânzare/cumpărare a terenurilor sau imobilelor.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns