Punct de lucru ISU la Nehoiu

de Stiri Buzau Media

isuDeschiderea celor două Puncte de lucru la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Neron Lupașcu’ al județului Buzău – Pietroasele și Beceni, care au îndeplinit obiectivele referitoare la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și protecția comunității, conduce la analiza tuturor oportunităților de înființare a noi structuri de intervenție în zona de competență.

Astfel, miercuri, 27 aprilie, de la ora 14,00, va fi inaugurat în orașul Nehoiu, printr-un ceremonial militar și religios, un nou punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Neron Lupașcu’ al județului Buzău.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai administrației publice județene și locale, precum și ai serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență din raionul arondat.

Structura de intervenție, dislocată de la Detașamentul de Pompieri Rm. Sărat, va deservi zona de nord a județului, care circumscrie orașului Nehoiu, respectiv comunelor Gura Teghii și Siriu, cu cele 22 de sate aparținătoare, însumând o suprafață de circa 82.000 Ha, cu o populație de aproximativ 17.800 de locuitori.

Spațiile necesare desfășurării activităților specifice au fost puse la dispoziție, cu titlu gratuit, prin Hotărârea nr. 22/ 02.04.2016 a Consiliului Local al orașului Nehoiu.

Punctul de lucru va fi deservit de 15 de pompieri și va dispune de o autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mărită, echipată și cu accesorii specifice pentru descarcerare și acordarea primului ajutor medical.

Prin deschiderea acestui punct se va reduce timpul mediu de răspuns la situațiile de urgență de la 34 de minute la 22 minute, distanța medie de la 26 km la 13 km și implicit consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranță și protecție a comunităților.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns