RER Sud: O Delegație a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, însoțită de oameni de afaceri din Germania a vizitat Ștația de sortare deșeuri reciclabile de la Vadu Pașii

de Stiri Buzau Media

O Delegație a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, însoțită de oameni de afaceri din Germania a vizitat Ștația de sortare deșeuri reciclabile de la Vadu Pașii.

Scopul vizitei: conectarea mediului de afaceri din Germania, din domenii conexe serviciului de salubrizare, la nevoile și oportunitățile de business din Buzău

 RER Sud continuă acțiunea ”Porților deschise” la Stația de Sortare deșeuri reciclabile de la Vadu-Pașii, unde a primit vizita delegației Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, însoțită de oameni de afaceri din Germania.

Vizita a avut drept scop conectarea mediului de afaceri din Germania din domenii conexe serviciului de salubrizare la nevoile și oportunitățile de business din Municipiul Buzău precum și schimbul de practici  și proceduri și discutarea măsurilor legislative existente în Germania care ar putea fi adaptate de autoritățile locale.

Schimbul de experiență cu partenerii germani este o oportunitate pentru găsirea de noi soluții în vederea optimizării și automatizării, acolo unde acest lucru este posibil, în procesul de sortare a deșeurilor reciclabile colectate de pe raza județului Buzău.

Pentru că în activitatea recurentă pot să apară diverse situații ce țin de funcționarea utilajelor sau componentelor instalației, RER Sud este tot timpul în căutarea de soluții de îmbunătățire.

“Suntem bucuroși că Stația de Sortare deșeuri reciclabile devine gazda unor evenimente de o asemenea anvergură și că activitatea desfășurată aici este apreciată de specialiști europeni din domeniu. În cei 10 ani de funcționare ai stației, am reușit să îmbunătățim gradul de valorificare a deșeurilor reciclabile colectate separat de la populație și am contribuit semnificativ la creșterea indicatorilor de reciclare pentru Municipiul Buzău. Dincolo de instalațiile și utilajele folosite pentru sortare, un rol importat în sortarea deșeurilor reciclabile pe 8 fracții îl au lucrătorii de la banda de sortare care lucrează  în 2 schimburi.” – Mocanu Liviu, Director General RER SUD.

De foarte mulți ani, AHK România sprijină prin proiectele sale eforturile României spre un management al deșeurilor eficient. Mergem cu specialiști români în Germania și aducem firme cu experiență în domeniul managementului deșeurilor din Germania în România. Cu o astfel de delegație germană am fost săptămâna aceasta și la Buzău. Pe lângă vizita la autorități, am fost și la stația de sortare deșeuri reciclabile din administrarea RER SUD, un proiect de referință în această parte a țării. Participanții la delegație au fost încântați de progresele făcute de orașul Buzău spre o economie circulară și ne bucuram că RER Group, companie membră a AHK Romania, contribuie de ani buni la acest succes.” Sebastian Metz, Director General și Membru în Consiliul Director al AHK România