S-au găsit bani pentru reabilitarea blocurilor. Însă, proiectele trebuie să fie gata în două luni

de Stiri Buzau Media

reabilitare-termica-scoalaDin acest an, clădirile de locuințe pot fi reparate cu bani europeni. Asociaţiile de proprietari vor putea lua fonduri pentru a face consolidarea blocurilor, pentru a înlocui circuitele electrice de pe scări sau pentru modernizarea sistemului de încălzire.

Fonduri europene pot fi accesate şi pentru repararea acoperişurilor, dar şi pentru montarea lifturilor. Proprietarii trebuie să asigure partea de cofinanţare de 25% din valoarea cheltuielilor.

Ministerul Dezvoltării a lansat de asemenea ghidurile prin care autorităţile locale pot lua bani europeni pentru modernizarea reţelei de drumuri. Mai exact pentru asfaltare, extindere de drumuri şi realizarea de piste pentru biciclete. În total aproape 1,5 miliarde de euro pot fi luaţi de la Bruxelles.

Pentru ambele programe avem două luni pentru depunerea proiectelor. Aceste ghiduri presupun mai puține documente pentru proiect. Sper să dispară și simpatiile politice când vorbim de evaluarea proiectelor pentru că vorbim de dezvoltarea României – spune Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării Regionale.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns