Șapte absolvenți buzoieni de clasa a VIII-a, 10 pe linie la examenul de capacitate. Cine sunt aceștia

de Stiri Buzau Media

646x404 (2)Șapte absolvenți buzoieni de clasa a VIII-a au luat zece pe linie la examenul de Evaluare Națională. Este vorba despre Robert Alexandru Kullman (Școala nr.11), Irina Pană (Școala nr. 1), Matei Alexandru Sava (Colegiul Hasdeu), Marius Robert Sterian (Școala „Gen. Grigore Baștan”), Ion Tighel (Școala nr. 7), Alexandru Ungureanu (Colegiul Hasdeu) și Andreea Zotescu (Școala „Sf. Apostol Andrei”).

Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele examenului de capacitate. Potrivit datelor publicate pe site-ul ministerului, peste 400 de absolvenți au obținut medii între 9 și 9,97. De asemenea sunt 13 absolvenți care au fost notați doar pentru că s-au prezentat la examen. La Buzău s-au înscris la examenul (compus din proba de limba și literatura română și proba de matematică) 3389 de elevi.

La prima probă la Capacitate 2016, cea la limba şi literatura română, s-au prezentat în sălile de examen 3.235 de elevi, 145 fiind absenţi. De la examenul de matematică, de joi, au lipsit 153 de elevi.

La nivel național, în total, 75% din elevii care au susţinut Evaluarea Naţională în 2016 au luat note peste 5, rata fiind în scădere faţă de anul trecut când 79,3% dintre elevi au obţinut note peste 5, arată reprezentanții Ministerului Educației.

Notele afişate vineri, 1 iulie, pe site-ul edu.ro  pot fi contestate doar astăzi. Contestaţiile la Evaluare Naţională 2016 vor fi analizate şi rezolvate în intervalul 2-4 iulie. Ulterior afişării rezultatelor finale, pe 5 iulie, elevii şi părinţii trebuie să completeze, în perioada 8-12 iulie, fişele de înscriere la liceu, urmând ca pe 19 iulie să se facă repartizarea computerizată şi pe 20 iulie să se afişeze rezultatele, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns