Se reia licitația pentru autostrada Buzău-Focșani!

de Stiri Buzau Media

Licitația pentru toate cele 4 tronsoane ale autostrăzii Buzău-Focșani se reia. Termenul până la care pot fi depuse oferte este 5 mai. Firmele care vor câștiga aceste contracte trebuie să finalizeze construcția în 20 de luni pentru Tronsoanele 1 și 4 și în 26 de luni pentru Tronsoanele 2 și 3.

Autostrada Buzău – Focşani este una dintre secţiunile Autostrăzii Moldova (A7) şi măsoară 82,44 de kilometri. Traseul autostrăzii este amplasat pe raza administrativă a localităților: Buzău, Râmnicu Sărat, Vadu Pașii, Cochirleanca, Ziduri, Valea Râmnicului, Râmnicelu din județul Buzău și a localităților: Focșani, Odobești, Sihlea, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoacă, Vânători, Câmpineanca, din județul Vrancea.

Pe această rută își vor face apariția șase noduri rutiere, amplasate la Buzău Nord, Râmnicu Sărat, Caiata, Slobozia Ciorăști, Mândrești și Focșani Nord. Viteza de proiectare va fi de 140 km/h, iar în zona nodurilor rutiere, viteza va fi limitată la 60 km/h.

Drumul de mare viteză va avea două benzi de circulație pe sens, lățimea unei benzi fiind de 3,75 metri. Pe traseu se vor regăsi și două parcări de scurtă durată, la kilometrul 48, mai multe spații de servicii și două Centre de Întreținere și Coordonare.