Seism de aproape 4 grade înregistrat, joi, în județul Buzău

de Stiri Buzau Media
cutremur-vrancea-2

cutremur-vrancea-2Freamătă zona Vrancea. Un nou seism a avut loc joi după amiază, la ora 15.05. Seismologii de la Institutul Național de Fizica Pământului susțin că mișcarea telurică a avut loc în zona Vrancea, dar epicentrul a fost la Buzău, la o adâncime de 137 de kilometri cu o intensitate de 3,8 grade pe scara Richter.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna, Vălenii de Munte, Târgu Secuiesc, Săcele şi Râmnicu Sărat.

De dimineaţă, la ora 9.51, a mai avut loc un cutremur, în judeţul Vrancea, având o intensitate de 3 grade şi la o adâncime de 118 km.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns