Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal va fi testat de trei ori înainte de alegeri

de Stiri Buzau Media

13084254_1093314097401402_197380664_nPrincipala noutate a acestui proces electoral este utilizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, implementat de STS și AEP, extrem de util pentru semnalarea în timp real a intențiilor de vot multiplu.
Fiind vorba despre un sistem utilizat în premieră, ministrul afacerilor interne a cerut efectuarea a trei testări naționale, realizate în condiții cât mai apropiate de situația reală din timpul votului, pentru a putea identifica și remedia eventualele disfuncționalități. Prima testare va avea loc pe data de 22 mai, ministrul Petre Tobă solicitând prefecților dar și oficialilor Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice să acorde tot sprijinul necesar reprezentanților AEP și STS în organizarea acestei activități.

În ceea ce privește activitatea Instituțiilor Prefectului, este în desfășurare instruirea primarilor şi a secretarilor unităţilor administrativ – teritoriale cu privire la responsabilităţile ce le revin în organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, cu sprijinul reprezentanţilor teritoriali ai Autorităţii Electorale Permanente. Totodată, sunt în desfășurare activități de pregătire a președinților și locțiitorilor birourilor electorale de circumscripție locală, cu participarea reprezentanților AEP, INS și STS.

Cer tuturor colegilor să aplice cu fermitate legea, iar principiile care să le guverneze activitatea să fie legalitate și echidistanță față de toți competitorii electorali – a transmis ministrul Petre Tobă în cadrul videoconferinței cu prefecții.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns