Trei licee din Buzău, printre câştigătoarele competiţiei naţionale „Şcoala Europeană” 2016

de Stiri Buzau Media

 

trofeu-scoala-europeanaVineri, 17 iunie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, va avea loc decernarea premiilor pentru câştigătorii Competiţiei Şcoala Europeană,  ediţia a XIII-2016. Din județul Buzău, vor fi premiate,  alături de alte 60 de unități de învățământ, Colegiul Economic clasat pe locul 10 cu 173 de puncte, Colegiul Tehnic poziționat pe locul 13 cu 170 p obținute și Liceul Pedagogic Spiru Haret situat pe locul 17 cu 168 puncte.

Pe poziția 69 s-a clasat și Școala Gimnazială Măgura însă doar primele 60 primesc titlul de “Școală europeană”.

La cea de-a XIII-a ediție a Competiției pentru obținerea Certificatului „Școală Europeană”, organizată de Ministerul Educației Naționale, au participat  unități de învățământ preuniversitar, care au derulat proiecte din cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale. Este vorba despre 117 școli din toată țara, iar cele clasate pe primele 60 de locuri au primit titlul de ”Scoală europeană”. De asemenea, fiecare unitate declarată câștigătoare va primi și câte un premiu în valoare de 5.000 de lei, suma fiind utilizată pentru dotarea școlilor cu materiale necesare bunei desfășurări a activității didactice.

Criteriile după care s-a făcut evaluarea au vizat coerentă activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunicare cu politică generală a instituţiei şcolare; integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare în programul curent al şcolii; performanţele şcolare; asigurarea egalităţii de şanse; continuitate şi constantă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare; strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare; strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor); dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană; calitatea documentelor de candidatură.

Odată obţinut, certificatul „Şcoala Europeană” este valabil pentru o perioada de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Competiţia „Şcoala Europeană” a fost lansată de MEN, în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.  Totodată, competiţia este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns