Un nou episod de vreme severă, așteptat la Buzău, în weekend

de Stiri Buzau Media

Pe buzoieni îi așteaptă un nou episod de vreme severă. Este avertismentul meteorologilor care trag un nou semnal de alarmă după fenomenul meteo foarte rar întâlnit, de marți seara, care i-a șocat pe locuitorii comunei Mărăcineni, dar și pe cei din municipiul Buzău.

Specialiștii spun că un nou ciclon se va forma în noaptea de joi spre vineri, 17-18 iunie, deasupra Mării Negre. Ulterior, în cursul zilei de vineri, ciclonul va ajunge deasupra estului României. În zona de sud-est a României, intensitatea vântului la rafală va ajunge la aproximativ 50-65 km/h. De asemenea, ciclonul format deasupra Mării Negre va aduce cu sine şi precipitaţii puternice, dar şi furtuni. Precipitațiile se vor întinde pe parcursul zilei de vineri și în restul țării și vor fi însoțite local de descărcări electrice.

Meteorologii spun că norii negri, foarte apropiați de pământ, care au acoperit cerul la Buzău, marți seară, fac parte din categoria norilor Cumulonimbus. Este vorba despre formațiuni care se formează caracterizate tocmai prin dezvoltarea foarte aproape de suprafața solului, la doar câteva sute de metri, și care pot genera furtuni puternice. Meteorologii avertizează că, în cazul în care asistăm la astfel de fenomene extreme, cel mai important este să ne adăpostim rapid și în niciun caz să nu așteptăm să înceapă ploaia, pentru că precipitațiile pot fi abundente, iar vântul foarte puternic.

Știri despre: ,