Un român infectat cu noul coronavirus s-a îmbarcat într-un avion cu alţi 60 de pasageri. Acesta avea documente din Spania care atestau că a contactat virusul

de Stiri Buzau Media

Un român infectat cu noul coronavirus care nu a respectat recomandările autorităţilor spaniole de a rămâne 14 zile în autoizolare a fost preluat de pe Aeroportul Otopeni şi transportat cu izoleta la Institutul Matei Balş. În ciuda faptului că era confirmat pozitiv, românul s-a îmbarcat în avion la Madrid, cu alţi 60 de pasageri.

„În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile”, transmite Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Românul a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoletă la INBI Matei Balş.

„S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile”, mai arată sursa citată.

Știri despre: