Urgențele și Pediatria, secțiile din Spitalul Județean unde se pierde cumpătul cel mai repede

de Stiri Buzau Media

urgenteLipsa de protecţie a cadrelor medicale la locul de muncă şi agresiunile, din ce în ce mai dese, indică necesitatea adoptării unui cadru legislativ care să apere angajaţii din sistemul sanitar de agresiunile verbale şi fizice. Iar medicii și asistentele vor sancțiuni dure pentru cei care-i agresează la locul de muncă. Un prim demers a fost deja făcut de Federația Sanitas care solicită elaborarea unui act legislativ care să protejeze personalul medical. Campania derulată la nivel național „Nu agresați cadrele medicale” a fost lansată vineri și la Buzău, în sala de ședințe a Spitalului Județean Buzău, acolo unde se înregistrează cele mai multe cazuri de agresiune verbală sau chiar fizică. Secțiile cele mai expuse din acest punct de vedere sunt Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de Pediatrie.

Uneori cazurile sunt atât de grave încât asistenții refuză să mai vină la serviciu sau se tem pentru fiecare gardă pe care o au. Pe de altă parte, cadrele medicale recunosc că sunt situaţii în care nervii pacienților pleacă chiar de la atitudinea pe care asistenții o au față de bolnavi  sau față de aparținători.
Campania “Nu agresaţi cadrele medicale!” are ca obiectiv principal adoptarea unui act legislativ care să apere corpul medical şi care să descurajeze violenţa de orice natură – fizică sau verbală.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns