Valerică Şercăianu, fostul primar din Cernăteşti, a fost eliberat din închisoare

de Stiri Buzau Media
Valerică Şercăianu, fostul primar din Cernăteşti, a fost eliberat din închisoare

Valerică Şercăianu, fostul primar din Cernăteşti, a fost eliberat din închisoareValerică Şercăianu, fostul primar al comunei Cernăteşti, a fost astăzi eliberat din închisoare, după un an şi două luni de detenţie. Instanţa a considerat că fostul primar poate fi eliberat, la bază stând atât participarea deţinutului la un program cultural denumit “Biblioteca vie”, cât şi buna purtare. În perioada detenţiei, Valerică Şercăianu a participat alături de alţi trei condamnaţi de la Penitenciarul Focşani, într-un spaţiu public, la programul “Biblioteca vie”, care are drept scop relaţionarea dintre cei închişi şi societate.

Valerică Şercăianu a ajuns după gratii în luna octombrie a anului 2013 după ce în luna mai a aceluiaşi an a accidentat mortal o fată în vârstă de 15 ani şi a rănit grav o alta. În urma anchetei, s-a dovedit că primarul consumase alcool înainte de a se urca la volan, mai ales că atunci se întorcea de la o petrecere. El a pierdut controlul direcţiei şi a lovt cu jeep-ul său două eleve care circulau pe trotuar. În plus, Şercăianu avea şi permisul de conducere suspendat. După un proces derulat la Judecătoria Buzău, magistraţii i-au acordat o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare, dar din care a executat doar un an şi două luni, în Penitenciarul Mândreşti.

Admite propunerea Comisiei pentru punerea în libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Focşani. În temeiul art. 59 C.pen., art. 60 C.pen. din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. art. 5 din noul Cod Penal, dispune liberarea condiţionată a condamnatului SERCAIANU VALERICA din pedeapsa de 3 ani închisoare, aplicata prin s.p. nr. 697/2014, pronunţata de Judecătoria Buzău. Atrage atenţia condamnatului asupra posibilităţii revocării liberării condiţionate în situaţia în care săvîrşeşte o altă infracţiune înăuntrul restului neexecutat – se arată în decizia Judecătorie Focşani.

Odată cu Șercăianu a ajuns după gratii un alt șofer, tot din Cernătești, Claudiu Nițu, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, acesta din urmă fiind și el socotit ca fiind vinovat de producerea evenimentului. Acesta a fost eliberat din penitenciar în toamna anului trecut, după ce a executat jumătate din pedeapsă.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns