Concursul organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru ocuparea posturilor de asistent şi ifirmieră se anunţă a fi unul foarte serios. Acesta va debuta cu probele scrise, care vor avea loc la jumătatea acestei săptămâni, în sediul Universităţii Bioterra. În cele două zile de examen, vor concura pe posturile puse la bătaie 376 de candidaţi: 73 de candidaţi pentru 15 posturi de infirmiere, 40 pentru cele 5 posturi de brancardieri, 37 pentru 19 posturi de îngrijitoare, iar alţi 5 pentru singurul post de agent de dezinfecţie-dezinsecţie-deratizare. Concursul nu este scutit de suspiciuni privind favorizarea unora dintre candidaţi. Ele au venit se pare din cauza faptului că multe persoane care s-au înscris la examen au făcut în ultima perioadă voluntariat sau practică în Spital şi datorită relaţiei cu cadrele din instituţie ar putea fi ajutate la examen.
Membrii comisiei de examinare sunt foarte stresaţi şi vor să renunţe, sunt supuşi unor injurii, unor acuze nefondate care nu sunt veridice. Pentru a nu mai fi presiune pe comisii, am decis sa prezentăm felul în care vor decurge examenele – a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
Comisia de examinare, din care fac parte doi medici, doi asistenţi şi un asistent farmacist, va fi prezentă în ziua examenului, de la ora 6.00, la locul de desfăşurarea al concursului. La ora 6.30, se vor extrage 300 de subiecte dintre cele 5.000 de teste grilă. Ele vor fi împărţite în trei plicuri, câte o sută în fiecare plic. Apoi, un concurent va extrage din cele trei plicuri pe cel care va conţine subiectele pentru examen. Aceeaşi procedură se va repeta şi pentru concursul la posturile personalului auxiliar. Pentru a trece în etapa următoare este nevoie ca înscrişii să obţină minimum 50 de puncte. Proba orală a concursului se va desfăşura pe data de 16 februarie pentru asistenţi şi 17 februarie pentru personalul auxiliar.