Zeci de romi din Rm. Sărat, înșelăciune de 240.000 lei cu adeverințe de salariu false

de Stiri Buzau Media

received_929864737066589În luna octombrie 2014, peste 30 de persoane din Rm. Sărat, toate de etnie romă, folosindu–se de adeverințe de salariu contrafăcute, ar fi achiziționat produse electrocasnice în valoare de 240.000 de lei, fără a mai achita ulterior ratele aferente acestor bunuri.
Polițiștii din Buzău au efectuat marți, la Rîmnic 32 de percheziții, la persoanele bănuite . Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat.
În urma activităților desfășurate, au fost indisponibilizate bunuri electrocasnice și documente, fiind conduse la audieri 20 de persoane.
Față de trei dintre acestea, cu vârste cuprinse între 28 și 35 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub acuzația de înșelăciune, fals în înscrisuri și uz de fals, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns