Ziua NATO în garnizoana Buzău

de Stiri Buzau Media

În urmă cu 18 ani, la 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice, urmând ca, la 2 aprilie 2004, să aibă loc ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.

Cu acestă ocazie, duminică 3 aprilie 2022, la sediul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” s-a desfăşurat o ceremonie militară în cadrul căreia au fost arborate drapelul naţional şi drapelul NATO, după care au fost intonate imnurile României şi al Alianţei Nord-Atlantice.

Manifestarea dedicată Zilei NATO are loc pentru a sublinia un aspect fundamental al identităţii noastre, acela de militari aparţinând unui stat membru NATO, totodată constituindu-se un prilej de a reafirma angajamentul nostru de care suntem mândri şi care ne responsabilizează încă şi mai mult.

La mulți ani, România în NATO!

 

Știri despre: ,