Ziua Porţilor Deschise la Jandarmeria Buzău în „Săptămâna Altfel”

de Stiri Buzau Media

received_955221564530906În perioada 18- 22 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău organizează Ziua Porţilor Deschise, activitate care are drept scop promovarea imaginii instituţiei, deschiderea faţă de cetăţeni şi stabilirea unei comunicări nemijlocite cu aceştia.

În contextul în care, în această perioadă la nivelul Inspectoratului General Şcolar se derulează programul „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Jandarmeria Buzău vine în întâmpinarea elevilor care şi-au exprimat dorinţa de a participa la activităţile specifice instituţiei, organizând evenimente de prezentare a instituţiei conform programului:
– luni, 18 aprilie, între orele 11.00 – 13.00, la Liceul Teroretic „ Radu Vladescu” Pătârlagele;
– miercuri, 20 aprilie, între orele 10.00 – 14.00, sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău cu respectarea următorului program:
• 10.00- 12.00- elevii învăţământului primar;
• 12.00- 14.00- elevii învăţământului gimnazial şi liceal.
– joi, 21 aprilie, a.c., între orele 11.00 – 13.00, Parcul Central din mun.Rm. Sărat;
– vineri, 22 aprilie a.c., între orele 11.00 – 13.00, la Liceul Teoretic Pogoanele.
Cu această ocazie, lucrătorii din cadrul plutonului de acţiuni speciale şi intervenţie antiteroristă vor executa o serie de exerciţii specifice, precum şi exerciţii de autoapărare. De asemenea, vor fi desfăşurate exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu. Totodată, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău vor organiza standuri cu materiale specifice de intervenţie folosite de Jandarmeria Română pe timpul misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, autovehicule inspectoratului dar şi materiale aflate în dotarea posturilor montane, specifice executării misiunilor de menţinere a ordinii publice în zonele montane şi pe traseele turistice din zona de competenţă. În cadrul evenimentului, jandarmii din cadrul Compartimentului de Prevenire vor distribui materiale informative legate de cunoaşterea legislaţiei şi de prevenirea victimizării.
Nu în ultimul rând, tinerii dornici să urmeze o carieră în cadrul Jandarmeriei Române vor putea consulta oferta educaţională a unităţilor de învăţământ care pregătesc studenţi şi elevi în acest sens.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns