Atenţionare MAE: Un nou val de căldură în Croaţia, unde va fi COD ROŞU în unele regiuni

de Stiri Buzau Media
canicula 2

canicula 2MAE informează cetăţenii români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Croaţia că Institutul Meteorologic local a emis avertizări privind un nou val de căldură, adăugând că Zagreb se va afla sub cod portocaliu, iar regiuni din sudul Croaţiei sub cod roşu de caniculă.

Regiunile Dubrovnik, Rijeka şi Split se vor afla sub cod roşu de caniculă, meteorologii anunţând temperaturi maxime de peste 33 grade C, în Dubrovnik, şi 34-35 grade C în Rijeka şi Split, pentru perioada 13 – 16 august.

Totodată, s-au emis şi avertizări cod portocaliu de temperaturi ridicate pentru capitala Zagreb, dar şi pentru Karlovac (13 august), Gospic (14 august 2015), Knin (13 – 15 august 2015), arată comunicatul.

MAE mai transmite şi că restul teritoriului croat se află, de asemenea, sub avertizare meteorologică cod galben de căldură.

Având în vedere că valul de caniculă ar putea afecta circulaţia rutieră, feroviară, maritimă şi aeriană, cetăţenii români care tranzitează Republica Croaţia sunt îndrumaţi de MAE să consulte paginile oficiale ale Automobil Clubului CroatCompaniei Naţionale Croate de Căi Ferate,Autorităţii Portuare CroateAgenţiei Croate de Aviaţie Civilăhttp://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/HR-CroaCia.html, precum şi site-ul MAE, pentru informaţii actualizate, înainte de a pleca la drum.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (care poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play) care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns