Problema imigranților sirieni, în atenția senatorului de Buzău, Constantin Popa

de Stiri Buzau Media
constantin popa

constantin popaSenatorul UNPR de Buzău, Constantin Popa este vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Siria. În această calitate, parlamentarul buzoian a avut un punct de vedere cu privire la acest subiect extrem de delicat, de care se preocupă întreaga lume la acest moment.

Tara noastra va demonstra in continuare ca este un stat care isi exprima solidaritatea in cadrul UE, intr-un context complicat de securitate. Totusi, din punctul meu de vedere, solidaritatea pe care Europa trebuie sa o arate fata de acestia este prin solutionarea cauzei pentru care acei oameni decid sa isi paraseasca locuintele, nu a efectelor. Fara o tratare a problemei de la baza, nu vom reusi niciodata sa stopam valul de refugiati.

Romania isi respecta angajamentele fata de statele europene, insa in privinta refugiatilor trebuie sa avem in vedere capacitatea pe care statul roman o are in acest moment de a-i putea primi pe acestia. Nu este normal ca tarile europene sa fie obligate sa primeasca un numar mai mare de refugiati decat isi poate permite, deoarece poate provoca dezechilibre in acele state.

Este important ca toate cele 28 de state sa gaseasca intelepciunea de a sustine o agenda comuna de solutii la problema refugiatilor – a declarant senatorul UNPR, Constantin Popa.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns