Profesorii renunță la proteste, DEOCAMDATĂ

de Stiri Buzau Media
proteste invatamant

proteste invatamantCadrele didactice  fac un pas înapoi și renunță pentru moment la protestele anunțate pentru această perioadă. Sindicaliştii din educaţie au decis să amâne decizia privind declanşarea unor proteste până pe 10 octombrie, când reprezentanţii Guvernului au promis că vor şti exact care este majorarea pe care o vor aplica salariilor din educaţie şi de la ce data.

Am solicitat reprezentanţilor din sectorul educaţional să ne păsuiască până pe data de 10 octombrie, pentru a avea toate datele din punct de vedere fiscal-bugetar ale încheierii exerciţiului pe nouă luni de zile. După ce vom avea tabloul datelor bugetare, vom putea vorbi de majorări clare ale salariilor – a precizat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

La începutul săptămânii, negocierile dintre premierul Victor Ponta şi liderii sindicatelor din Educaţie nu au ajuns la niciun rezultat, Guvernul propunând o majorare salarială de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, în timp ce sindicatele au spus că doresc o creştere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns