Regele Mihai a retras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României”

de Stiri Buzau Media
regele-mihai-principele-nicolae
regele-mihai-principele-nicolae
Sursa: hotnews.ro

Regele Mihai a retras nepotului său Nicolae titlul de “Principe al României”. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai l, transmis luni agenției AGERPRES, „în ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al României” și calificativul de “Alteță Regală”.

De asemenea, regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Potrivit aceleiași surse, aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

„În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți. Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat”, indică sursa citată.

Retragerea titlului principelui Nicolae nu este o pedeapsă, ci a fost o decizie a regelui pentru viitor, după ce acesta a observat comportamentul nepotului său în public şi în privat, decizia fiind luată în asentiment, a explicat consilierul personal al familiei regale Ion Luca Vlad.

Ion Luca Vlad a spus că, odată cu retragerea titlului de „Principe al României”, nepotul regelui a căpătat apelativul de „domnul Medforth-Mills”.

Nicholas Medforth-Mills („principele Nicolae al României”) este fiul principesei Elena a României şi a primit titlul princiar la 1 aprilie 2010, find al treilea în ordinea de succesiune dinastică, a declarat Ion Luca Vlad pentru Mediafax.

Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de regele Mihai, mai informează comunicatul.

Principele Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena și al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizației Națiunilor Unite.

În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, regele Mihai I i-a conferit titlul de principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae era al treilea în Linia de Succesiune la Coroana României.

Fostul principe a participat, în luna mai , la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalităţii.

În luna martie, fostul principe a participat la un tur ciclist caritabil, în beneficiul proiectelor iniţiate de Asociaţia Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel naţional.

De asemnea, în luna decembrie a anului trecut, Nicoale a fost primit la palatul Buckingham de către regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în cadrul unei vizite oficiale întreprinse de principesa Margareta la Londra.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns