Calificarea în play-off, ținta FC Buzău în 2022

de Stiri Buzau Media

FC Buzău începe anul cu un mare obiectiv: calificarea în play-off-ul Ligii a 2-a.

Deocamdată, campionatul ligii secunde de fotbal este în, majoritatea echipelor urmând să-și reia antrenamentele pentru pregătirea părții secunde a sezonului începând cu 10 ianuarie 2022.

Trei etape au mai rămas de disputat din sezonul regular, iar planurile cluburilor țin cont și de ceea ce va urma apoi pentru ele. Cine se clasează la final în primele șase poziții merge în play-off, deci se va lupta pentru promovare, iar restul formațiilor vor fi separate, în funcție de locurile ocupate, în două serii de play-out, unde obiectivul va fi menținerea în acest eșalon fotbalistic

FC Buzău are, de departe, cel puțin teoretic, cel mai greu program. Primul meci este mai ușor, acasă cu Astra, iar apoi va întâlni două formații care îi sunt superioare în clasament, Petrolul și Concordia Chiajna. Un singur pas greșit făcut o poate scoate din primele șase clasate, în condiția în care Steaua și Csikszereda Miercurea Ciuc bat tot.

Echipa lui Pustai ar avea însă și un avantaj: faptul că Petrolul e deja calificată în play-off și poate i-ar conveni să o reîntâlnească în grupa de promovare pe FC Buzău, nu pe Miercurea Ciuc, aceeași situație putând fi și în cazul Concordiei.

În acest moment, după desfășurarea a 16 din cele 19 etape ale sezonului regular, singurele echipe care și-au asigurat matematic accederea în play-off sunt liderul Petrolul Ploiești și a doua clasată FC Hermannstadt. Pe lângă Petrolul și FC Hermannstadt, ”U” Cluj și Concordia Chiajna sunt desprinse și ele în clasament și mai au nevoie doar de o victorie în ultimele trei etape pentru a fi sigure de prezența în play-off.

 

Știri despre: , ,