Handbalistele de la SCM Gloria Buzău, calificare spectaculoasă în semifinalele Cupei României

de Stiri Buzau Media

 

Calificare entuziasmantă a handbalistelor de la Gloria Buzău, în semifinalele Cupei  României la handbal ! După ce în primul meci au reușit o victorie la scor, 30-24, împotriva formației CS Dacia Mioveni, ieri, într-un meci plin de suspans, jucătoarele antrenate de Aurelian Roșca au trecut de Râmnicu Vâlcea, după o partidă  care a avut nevoie de executarea loviturilor de departajare de la 7 metri, situație extrem de rară  handbal.

Buzoiencele au condus în startul primei reprize, reușind în două rânduri să se distanțeze la 3 goluri. Vâlcencele au reușit, însă, să revină relativ repede în meci, echilibrând partida și chiar să preia conducerea.  La pauză, Gloria Buzău a intrat, totuși, în avantaj, 14 la 12.

Suspansul s-a păstrat și în actul secund. Echipa buzoiană a menținut avantajul aproape permanent, dar, pe final, fostele campioane au reușit să egaleze. A fost nevoie de executarea loviturilor de departajare. Din fericire, handbalistele de la Buzău au fost mai lucide la executarea loviturilor de la șapte metri și s-au impus cu scorul de 34 la 33.

Alături de buzoience au rămas în competiție handbalistele de la Rapid Bucureşti, CSM Bucureşti şi Handbal Club Zalău. Din păcate, Federația Română de Handbal a decis mutarea ultimului act al Cupei, de la Bistrița la Brăila, în perioada 28-29 august, astfel că toate cele patru echipe calificate vor trebui să facă o deplasare de câteva sute de kilometri, operațiune cât se poate de obositoare pentru sportive. SCM Gloria Buzău va juca, sâmbătă, în semifinale, cu Zalăul lui Gheorghe Tadici.