SCM Gloria Buzău, victorie fantastică la Zalău!

de Stiri Buzau Media

Victorie mare obținută, ieri, de SCM Gloria Buzău, în deplasare, cu echipa lui Gheorghe Tadici, Handbal Club Zalău.

Buzoiencele nu au părut că resimt șocul înfrângerii cu Dacia Mioveni, din etapa trecută, de la Sala Sporturilor, rezultat care a dus la despărțirea de antrenorul Aurelian Roșca și au dat dovadă de multă maturitate în momentele cheie ale jocului. Cu secundul Romeo Ilie pe bancă și oarecum cu spatele la zid, Gloria a jucat pe o singură carte și a atacat Zalăul din start.

Cel puțin 20 de minute buzoiencele au lăsat impresia că partida cu Mioveniul nu a fost decât un accident de parcurs. De la 9-9 (minutul 20), după reușita Marijei Petrovic, buzoiencele s-au blocat, însă total, iar Zalăul a zburat la o diferență de patru goluri la pauză, 16-12!

După pauză, Gloria a pornit imediat cursa de urmărire, a recuperat, a egalat de la 17 și până la 20, după care fetele lui Gheorghe Tadici s-au instalat la conducere, fără a se desprinde decisiv. Era 29-27 pentru Zalău în minutul 27 și părea că cele trei puncte vor rămâne în Ardeal. Finalul a fost, însă, incredibil! Cu poarta ferecată, Gloria a înscris de patru ori la rând – Shteriova (minutul 57.20), Rotaru (minutele 58.01 și 59.23) și Simion (minutul 59.53). Scof final: 29-31!

Cu șapte goluri, aproape toate în momente cheie ale jocului, dar nu numai pentru asta, macedoneanca Marija Shteriova a reușit un nou meci foarte bun.

După victoria de la Zalău, SCM Gloria Buzău a revenit pe locul 6 în Liga Națională și va disputa următorul joc la Sala Sporturilor, miercuri, 26 ianuarie, cu Minaur Baia Mare, în etapa a 12-a, penultima a turului.

Știri despre: , ,