Expoziţia „Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci“ pusă, de astăzi, la dispoziția vizitatorilor Muzeului Judeţean

de Stiri Buzau Media

13231044_974400815946314_810023153_nEveniment de excepţie astăzi la Muzeul Judeţean. Reprezentanţii instituţiei de cultură vernisează de la ora 11,00, expoziţia „Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci“,  rezultatul unui proiect cu finanţare externă de 77.224 euro în cadrul programului Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural, printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Este vorba ­des­pre povestea buzoianului Dumitru Dan, omul care, la începutul secolului XX, a făcut ocolul lumii pe jos. „Evenimentul va debuta cu prezentarea progresului implementării proiectului «Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci» şi a personalităţii globe-trotterului Dumitru Dan, a performanţei sale sportive, a rolului de „ambasador al României” şi de purtător de valori tradiţionale româneşti pe diverse meridiane ale globului. Proiectul beneficiază de o finanţare nerambursabilă în valoare de 77.224 euro în cadrul Programului Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural, printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Evenimentul se va desfăşura în limba română, cu traducere simultană în limba engleză”, se arată în comunicatul Muzeului Judeţean.

Artizanul proiectului este muzeograful buzoian Mădălina Oprea.   

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns